duminică, 8 martie 2015

Respect

Aud din ce in ce mai des ca respectul nu isi mai are locul in societatea de azi, fiind considerat o slabiciune.
Aud foarte des aceeasi intrebare : " De ce sa respect daca nu ma respecta ? " Sa mori tu !?!
Multi neadaptati pretind respectul celor din jurul lor folosind atitudini din ce in ce mai vulgare. S-a umplut lumea de "wannabes" care au pretentia de a fi respectati pentru ca ei arata mai impunator sau pentru ca au mai multi bani decat restul sau pentru ca ei lovesc, apoi se intereseaza de ce au facut-o.
Mi-e scarba si mi-e rusine ca am neplacerea de a fi contemporan cu asemenea mizerii !
Ei nu pot intelege ca a respecta inseamna respect de sine sau mai pe intelesul lor " Te respecti pe tine, ba, gunoiule !".
A respecta oamenii din jurul tau nu inseamna ca esti mai prost sau mai prejos ci inseamna ca esti  mental superior ! Daca nu iti inteleg atitudinea, lasa-i ! Pe prost, nu e bine sa incerci sa il trezesti ca o sa vrea sa iti dea apoi, lectii de viata .
Ofera respect, indiferent de cum arata persoana, indiferent de cati bani are, indiferent de varsta ! Astfel, iti oferi singur, respectul pe care il pretinzi !
Nu e lipsa de respect atunci cand, intr-un mijloc de transport, un om mai in varsta, te atentioneaza ca tu ar trebui sa stai in picioare, nu el...indiferent de tonul pe care il foloseste. 
Daca ai avea oarecum idee despre "cu ce se mananca" respectul, ti-ai cere scuze si te-ai ridica, nu ai riposta si ai ramane acolo ca nesimtitul/nesimtita ! Gandeste-te ca, poate, vei ajunge si tu varsta acelei persoane...
Nu te uita ca un om e mai sarac sau mai prost imbracat decat tine si sa crezi ca e mai prejos !
Caracterul omului, constiinta curata si linistita, conteaza ! In fond, aia esti... cu ea vii pe pamant si cu ea pleci, nu cu statutul social, nu cu banii, nu cu hainele !
"A respecta" nu e tot una cu "a fi fraier", din contra ! Daca tu  asta crezi, condoleante, esti doar inca  un cacat care vrea sa ajunga in hazna dar pluteste in closet  dezintegrandu-se !

Spune ce simti, te salut !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu