luni, 2 martie 2015

Trecut vs Prezent

Ce ai face daca te-ai putea intoarce in trecut ? Ai inteles, daca te-ai putea intoarce, nu daca ai da timpul inapoi... Destul de grea, intrebare , nu ?
Sincer, mi-e dor de perioada in care adormeam zambind, nerabdator sa ma trezesc intr-o noua zi.
Pun pariu ca daca nu esti generatia Pentium sau iPhone, iti amintesti clar locul in care te intalneai cu "ai tai" punand la cale "aventurile" noii zile.
Nu aveam telefoane, computer sau tableta, in schimb, ne bucuram de orice aveam la indemana. Toti eram constructori, toti aveam propriile "fortarete", independenti, din fire... Nu imi spune ca nu ai avut propria CAZEMATA... nu aveai cum sa nu ai...
Nu ai cum sa spui ca nu te-ai jucat cu tevile  cu gornet... habar nu aveam despre utilitatea lor reala si nici nu ne interesa... aa.. sau clasicele lupte cu apa, folosind seringi (bineinteles,fara ac).
Daca te indragosteai, scriai biletelul si il trimiteai prin alti prieteni sau pur si simplu i-l puneai pe furis in buzunar si fugeai.. Spune-mi daca gresesc cu ceva...
Aveam o viata REALA! Traiam bucurandu-ne de fiecare gura de aer de AFARA . Ceea ce cautam acum, am avut din plin si ni se parea ceva banal... se numeste FERICIRE...sau... se numea.
 Spune-mi, ce iti place la viata ta actuala ? Confortul de care "ne bucuram" datorita tehnologiei , nu ne ofera decat instabilitate emotionala, confuzie si ne transforma, treptat, in legume.
Am devenit, brusc, dependenti de socializarea virtuala, evitand cu teama socializarea reala, cea de afara.  Nu-i asa ca privirile oamenilor iti inspira nesiguranta ? E adevarat ca termentul "incredere" sau "prietenie" a devenit, de ani buni, doar o idee frumoasa dar in acelasi timp iti inspira teama ? Nu mai stim ce inseamna prietenia aia reala. Suntem "sclavii privilegiati" ai unor vremuri care ne distrug sanatatea si spiritul oferindu-ne falsul confort de care ne bucuram cu totii...
Mi-e dor de vremea cand oamenii citeau carti reale (d-alea din hartie) si conspectau singuri acele citate care au umplut acum internetul si in care au impresia ca se regasesc pana si copiii  de 12-13 ani... fara sa stie, de fapt, de unde provin.
Daca m-as intoarce in timp, as cauta o cale sa nu mai revin in prezent...

Astept raspunsul tau argumentat la intrebarea de la inceputul acestui articol.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu